Taciz iddiasında öğretmene ceza değil ödül verdiler

DüzceSonHaber

Taciz iddiasında öğretmene ceza değil ödül verdiler
8.09.2022 - 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
3

 

Düzce Milli Eğitim’de yeni bir skandal ortaya çıktı.

Kız öğrencilerini taciz ettiği ortaya çıkan bir öğretmene ceza vermek yerine, başka bir okulda göreve devam ettirilmesi eğitim camiasında tepkilere yol açtı.

Edinilen bilgiye göre, taciz skandalı Nasırlı Ortaokulu’nda yaşandı. Türkçe Öğretmeni İ.G.’nin kız öğrencileri taciz ettiğine ilişkin iddialar üzerine idare soruşturma başlatıldı.

KAMERALARI KAPATMIŞ

Yapılan idare soruşturmada, tacizci öğretmen İ.G’nin tatil günü bir bahaneyle farklı zamanlarda okula kız öğrencileri çağırdığı, bu sırada okulun güvenlik kameralarını devre dışı bıraktığı, bu işlemi birkaç kez tekrarladığı, eski öğrencilerinden bazılarını da taciz ettiği ortaya çıktı. Taciz olayı, kız öğrencilerin ifadelerinde de yer aldı.

Soruşturma sonucu birden çok kız öğrenciyi taciz ettiği tespit edilen öğretmen İ.G, önce açığa alındı, arkasından il dışına sürgün edildi.  Öğretmen hakkında ayrıca savcılığa suç duyurusu yapıldı ve dava açıldı,  dava henüz sonuçlanmadı.

 

MÜDÜRÜ TEHDİT ETMİŞ

Öğrencileri taciz ettiği öne sürülen öğretmenin, birlikte çalıştığı okul müdürü S.S’yi tehdit ettiği, tehditlerden çekinen müdürün olayı örtbas etmek için taciz edilen öğrencilerin velileriyle ikna görüşmeleri yaptığı öğrenildi.

Okul Müdür S.S, taciz olayının üzerini örtemediği ve görevini ihmal ettiği gerekçesiyle Zahid Kevseri İmam Hatip Okulu’na düz öğretmen olarak atandı.

 

ÖDÜL GİBİ ATAMA!

İl dışından tekrar Düzce’ye dönen öğretmen İ.G, hakkında taciz davası sürerken Hürriyet Ortaokulu’nda göreve başlatıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hakkında taciz iddiaları ve devam eden davası olan öğretmeni önemli bir okulda göreve başlatması, eğitim camiasında ve veliler arasında tepkilere yol açtı.

Bazı velilerin çocuklarını okula göndermek istemedikleri, bazı öğrencilerin kayıtlarının alındığı öğrenildi.

Veliler, “Biz çocuklarımızı o öğretmenin eline teslim etmek istemiyoruz. Endişeliyiz” dediler.


Editör: D. Son Haber