Hafriyat kamyonları denetlendi

DüzceSonHaber

Hafriyat kamyonları denetlendi
13.05.2022 - 11:06
Kaynak: Haber Merkezi
2

Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Çevre,Şehircilik ve İklim Değilikliği İl Müdürlüğü denetim ekiplerinin ortaklığında Düzce Belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde faaliyet gösteren hafriyat kamyonları ve devam eden kazı faaliyetlerine ilişkin denetim gerçekleştirildi.

Düzce Belediyesi tarafından hafriyat toprağı ve inşaat yıkıntı atıkları kontrol yönetmeliğine istinaden mücavir alan sınırları içerisinde faaliyet gösteren hafriyat kamyonlarına yönelik 'Hafriyat Taşıma İzin Belgesi'  ve 'Atık Taşıma Kabul Belgesi' denetimi yapıldı.

Yapılan denetimler çerçevesinde firma sahipleri yönetmelik hakkında bilgilendirilerek, yönetmeliğe aksi hareket etmeleri halinde 2872 Sayılı Çevre Kanunu'nun ilgili maddelerince gerekli yaptırımların uygulanacağı hususunda uyarılarda bulunuldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri Hafriyat faaliyetlerine ilişkin denetimlerin sıklaşacağını vurgulayarak, kayıt dışı çalışan firmaları Düzce Belediyesi Hafriyat Yönetim Bilgi Sistemine kaydolunması konusunda bilgilendirdi.


Editör: D. Son Haber